Er Firefox dit foretrukne internetprogram, har du fuld kontrol over, hvilke former for midlertidige internetfiler, du sletter, når du rydder programmets internet-cache. Det kan være nødvendigt, hvis de midlertidige internetfiler som er gemt på den enhed, du bruger Firefox på, spænder ben for korrekt visning af en hjemmeside. F.eks. den hjemmeside eller webshop du er ved at opdatere.

Du kan få Firefox til både Windows pc’er, Mac-computere, samt til mobile enheder som mobiler og tablets. Alt efter om du arbejder på en computer eller en mobil enhed, skal du slette dine cookies på forskellige måde.

I begge tilfælde har du mulighed for at vælge, hvilke typer af midlertidige internetfiler du ønsker at slette. Du kan vælge mellem :

• Browserhistorik
  • Cache
  • Cookies
  • Offline webdata
  • Sporingsfiler
  • Hentede filer

Driller visningen af den hjemmeside, du arbejder på, er det en god ide at vælge at slette alle cache-filer, samt eventuelt også cookies, offline webdata og måske ligefrem de filer du har hentet fra siden.

Sådan sletter du internet-cachen i Firefox på en pc eller Mac

Arbejder du med Firefox på en computer, kan du slette de midlertidige internetfiler ved at trykke på genvejstastekombinationen:

Ctrl+Skift+Delete (på pc)

Alt (⌥)+Command/Appletasten (⌘)+Delete (på Mac)

Nu åbnes Clear Recent History-dialogboksen. Her kan du markere den eller de typer af midlertidige internetfiler, som du ønsker at slette.

Når du har foretaget dit valg, klikker du på Clear Now-knappen. Så slettes de valgte cache-filer i løbet et lille øjeblik.

Sådan sletter du browser-cachen i Firefox på en mobil enhed

Anvender du Android- eller iOS-udgaven af Firefox, skal du klikke på ”burger-knappen” nederst til højre i programvinduet på din mobil eller tablet.

Vælg Indstillinger i menuen

Rul derefter ned i listen og klik på Håndtering af data under Privatliv.

Vælg nu, hvilke filtyper du ønsker at slette ved hjælp af skydeknapperne.

Tryk derefter på Ryd private data nederst på siden.

Afslut ved at klikke på OK i dialogboksen, for at bekræfte dit valg.